Loonstrook van een Black Belt

In mijn blogposts geef ik openheid van zaken over mijn carrière als Black Belt.

Nu ga ik een stukje verder. Ik laat jullie zien wat er op mijn laatste loonstrookje staat als Black Belt. Waarom?, vraag je je misschien af. Belangrijkste reden is dat een Black Belt financieel gezien niets te kort hoeft te komen mits je de volgende zaken in de gaten houdt. Aan het einde van de post het bewijs.

Ben je waardevol

Om je salaris te rechtvaardigen, moet je uiteraard een bepaalde prestatie te leveren. Dat kan bestaan uit:

  • het realiseren van winst voor het bedrijf
  • het trainen en coachen van medewerkers waardoor problemen bij de bron worden aangepakt
  • ruimte creëren voor innovatie
  • robuuste processen en producten ontwerpen waardoor je niets verspilt

Zorg ervoor dat je dat je loonkosten dubbel en dwars terugverdient.

Wees geen snurker

Als Black Belt moet je zichtbaar zijn voor de organisatie. Ze moeten je blindelings kunnen vinden als dat nodig is. Het grote gevaar als je op een vast contract zit, is dat je onvoldoende geprikkeld wordt om buiten je comfortzone op te treden. Je wordt tenslotte toch betaald zolang je je kunstje maar doet.

Een belangrijke factor om je salaris te handhaven en te verhogen is dat je patroondoorbrekend werkt en niet als een politicus met allerlei verschillende belangen rekening houdt. Kruip niet onder de vleugels van een manager, maar wees je eigen leider. Zie jezelf als een ondernemer die voor elke klant, euro en medewerker vecht alsof het voor je eigen tent is.

Snelle winst is mooi, maar blijvende waarde is beter

Als Black Belt wordt je geleerd om je te concentreren op de grote vissen. Met andere woorden, geef datgene focus waar financieel het meeste rendement zit. Daardoor word je lekker zichtbaar voor de organisatie, omdat je aantoonbaar financiële waarde realiseert.

Maar je hebt ook zoiets als het waarborgen van nieuwe prestaties. Als je alleen maar je kunstje doet waardoor je snelle winst boekt zonder langetermijneffect, dan verlies je je geloofwaardigheid. Je krijgt geen grote bedrijfskritische klussen meer en je wordt op een zijspoor gezet. Belangrijk is om naast zichtbare waarde ook blijvende waarde te realiseren. Dat is niet direct zichtbaar, maar zal zich uitbetalen doordat medewerkers en leidinggevenden je waardevol blijven vinden.

En zoals beloofd hierbij mijn salarisstrookje. Doe je voordeel ermee!

Schrijf je in!

Neem contact op!

Heb je nog vragen? Stuur gerust een email en wij zullen zo snel mogelijk uw vraag beantwoorden.